Kako vse skupaj deluje?


NOVO!! - Člani in članice, ki se bodo vpisali_e v knjižnico Rent a rič do konca leta 2021 bodo imeli _e zagotovljeno članstvo za 2 leti.


Od 2022 dalje bodo veljale standardne enoletne članarine. Tudi za obnovljene članarine (po preteklih dveh letih prvega zakupa članstva).

Za izposojo/rezervacijo stvari v knjižnici Rent a rič je obvezna predhodna vlčlanitev v knjižnico. Preglej tudi naša hišna pravila.

Na voljo so tri možnosti:
1. Plačilo MINI (15€) ali MAKSI (20€) članarine.
2. Donacija predmeta s seznama ali po dogovoru; velja kot MAKSI članarina.
3. Prostovoljno delo (20h-25h na leto); velja kot MAKSI članarina.PLAČILO ČLANARINE

Za včlanitev v knjižnico reči lahko vplačate MINI ali MAKSI članarino.

1.    MINI ČLANARINA: članom_icam je omogočena brezplačna izposoja ENEGA predmetov na enkrat, vsak dodaten predmet se zaračuna z 1€/na dan. Vsak predmet pa se lahko izposodi za en teden z možnostjo podaljšanja do enega tedna.

a.    V primeru izposoje predmetov za potovanja se osebno dogovorimo o trajanju izposoje.

2.    MAKSI ČLANARINA: članom_icam je omogočena brezplačna izposoja TREH predmeta na enkrat, vsak dodaten predmet se zaračuna z 1€/na dan. Vsak predmet pa se lahko izposodi za en teden z možnostjo podaljšanja do enega tedna.

a.    V primeru izposoje predmetov za potovanja se osebno dogovorimo o trajanju izposoje.

DONACIJA PREDMETA (enakovredno članstvu MAKSI članarine)

Svoj izdelek prinesete v knjižnico in ga prepustite v oskrbo nam, mi pa vam v zameno ponudimo brezplačno izposojo vseh drugih reči v knjižnici. Za vse reči, ki jih bomo prejeli, bo dobro poskrbljeno, saj jih bomo po vsaki izposoji pregledali.  Dostopen vam bo tudi spletni seznam reči, kjer si boste lahko izdelke že vnaprej rezervirali.

Seznam reči najdete tu: https://rentaric-mcidrija.lend-engine.com/seznam-elja-9

PROSTOVOLJNO DELO; 20h - 25h na leto - enakovredno članstvu MAKSI članarine

V mladinskem centru smo zmeraj veseli dodatne pomoči in idej. Knjižnica reči pa išče tudi kakšne mojstre, ki mogoče zna kaj zašiti, popraviti, očistiti. Iščejo se posamezniki, ki bi radi vložili kakšno uro na teden ali mesec in tako prispevali k brezhibnem delovanju knjižnice. Ne znaš kaj popraviti? Nič hudega, kdaj je dobrodošla tudi samo informacije, kje bi se to dalo narediti in samoiniciativa, da se to osebo kontaktira in povabi k sodelovanju. Knjižnica reči potrebuje tudi redno promocijo, tako da, v kolikor ti gredo od rok socialna omrežja, bomo super veseli tvoje pomoči! Bi rad imel vpogled v naš sistem izposoje in vskočil kakšno popoldne ter sprejemal/prevzemal reči? Bi pomagal pri nabiranju reči iz našega seznama?

Kakršna koli pomoč bo izredno dobrodošla. Imaš že idejo? Ali pa mogoče ne veš točno, kaj bi lahko bila tvoja vloga? Vabimo te, da nas obiščeš in se usedemo ob kavici ali čaju, da poklepetamo, spoznamo in vidimo kako lahko skupaj sodelujemo!

Mi se veselimo tvoje družbe!

...